Dagravn

Vi på Rana Frivilligsentral har opprettet Dagravn i Mo I Rana. En dagravn er en trygg voksen som er tilstede der barn og unge ferdes.

Hva er Dagravn?

En dagravn er en trygg voksen som er tilstede der barn og unge ferdes. Det samles for øyeblikket mye ungdom i sentrum etter skoletid. Vi ønsker å være til stede for ungdommen, bidra til å skape trygghet og å forebygge uønskede hendelser. Vi er opptatte av hvordan ungdommen har det, og å lytte til hva ungdommen har å si.

Hvem kan være Dagravn?

Alle over 18 år kan være Dagravn. Man trenger ingen spesiell utdannelse eller erfaring, men må være kontaktsøkende, nysgjerrig og opptatt av hvordan ungdom har det.

Moralsk taushetsplikt

Alle dagravner har en selvpålagt taushetsplikt, og skal ikke fortelle til andre hvem de møtte, hva de observerte eller fikk vite på vandring. Vi evaluerer vandringene og deler erfaringer oss i mellom, men går ikke inn på navn på personer eller andre opplysninger som er egnet til å identifisere noen. Det er viktig for dagravnenes troverdighet at de vi møter, både ungdom og andre, kan stole på oss. 

Ønsker du å bli Dagravn?

Vi har base på Rana Frivilligsentral. Her møtes vi før og etter hver ravning - for å dele erfaringer og evaluere. Her har vi også alt av utstyr (vester, sekk, vannflaske, pledd, førstehjelpsutstyr). 

Alle som er interessert i å bli dagravn er hjertelig velkommen innom for en prat. Gjerne ring på forhånd slik at vi kan avtale et tidspunkt som passer!

Anne Mette Magnussen
Frivilligkoordinator,
Rana Frivilligsentral
+ 47 948 09 350

mette@ranafrivillig.no 

2024 © Rana frivilligsentral