Besøksvenn

Besøksvenn er en en-til-en kobling hvor en besøksvenn og en besøksvert finner på noe sammen 1-2 timer i uka. Dette kan for eksempel være kafe, gåtur, kjøretur, håndarbeid, kulturarrangement eller gode samtaler over en kaffe.

Aldersgruppe: For alle

Rana Frivilligsentral og Rana Røde Kors har inngått et samarbeid om en besøksvenntjeneste i Rana.

Med dette samarbeidet ønsker vi å styrke og utvide det frivillige tilbudet til ensomme, syke, eller kontaktsøkende mennesker i Rana. Vi jobber etter en modell hvor både institusjoner, hjemmetjeneste og privatpersoner kan kontakte «Besøkstjenesten i Rana».

Hva er besøksvenn?

En besøksvenn er en samtalepartner, støttespiller, treningskamerat eller tur venn for en person eller en gruppe. Besøksvennen kan organisere kontaktskapende aktiviteter og sosiale arrangementer.

Besøksvennen kan bidra med små praktiske tjenester, men besøksvennen erstatter ikke hjemmebaserte tjenester eller helsepersonell.

Hvis den frivillige kjører med egen bil eller må ta buss må besøksverten betale litt for transport og parkering, ellers er tjenesten gratis.

Hvorfor er det behov for besøksvenner?

Det er mange årsaker til at noen ønsker seg en besøksvenn. Det kan være ensomhet, sykdom, dørterskel, etc. Den største årsaken vi møter er ensomhet, som er en voksende utfordring i samfunnet vårt. Ensomhet kan være en utfordring for alle - uansett alder, kjønn, etnisitet, yrkestittel, etc. Det er mange mennesker med behov for en besøksvenn i Rana og behovet blir bare større og større. 

Ønsker du å bli besøksvenn?

Hvem er du?
- Glad i mennesker
- Har tid
- Er over 18 år

Hva kan vi tilby deg?
- Kursing og temakvelder
- Oppfølging av en koordinator
- Sosialt fellesskap
- En meningsfull fritid
 

Dersom du ble nysgjerrig kan du ta kontakt med oss (se informasjon nedenfor) eller komme innom oss for en kopp kaffe. Du kan også lese mer om vår besøksvenntjeneste her: https://www.ranablad.no/nyheter/rana/rana-frivilligsentral/rode-kors-og-frivilligsentralen-styrker-og-utvider-besoksvenntjenesten-sammen-vi-har-samme-malsetting-begge-to-a-redusere-ensomhet/s/5-42-347651

Kontaktinformasjon:
Anne Mette Magnussen
Frivilligkoordinator, Rana Frivilligsentral
mette@ranafrivillig.no
+ 47 948 09 350
Åpningstider: man-fre 09:00-15:00

2024 © Rana frivilligsentral